Contact us
Contact us

Meditation

Kristen meditation er bøn - stille, lyttende bøn. Det er en hjælp til at kende sig selv og leve i bevidstheden om Guds nærvær i alt.

Kristen meditation er at løfte hjertet mod Gud.

I den kristne tradition findes mange former for meditation.

På min YouTube kanal finder du videoer og lydfiler om meditation, bøn og åndelig bibellæsning.

Nederst på siden her er der videoer med guidede meditationer.

Meditation – at løfte hjertet mod Gud

Meditation betyder at “søge mod midten”, ind til sin egen kerne og til Gud. Kristen meditation er bøn, og det har altid været en del af kirkens åndelige praksis. Det kan være befriende ikke at bruge ord – sagt med Paulus: “hvad vi rettelig bør bede om, ved vi ikke”. Bøn er at lægge ord og tanker til side og løfte hjertet til Gud. Gud er altid nærværende, vi må øve os i at være det.

Indret et bedested

Indret et sted, som kun er til andagt og bøn. Det kan være et lille bord med et lys og kristne symboler som en ikon eller et kors. Brug evt. en bedeskammel. Bed gerne på samme tidspunkt hver dag. Find en fast rytme – bevar ordenen, så vil ordenen bevare dig.

En afspændt krop er modtagelig

En anspændt krop kan hindre dig i at samle opmærksomheden og modtage fra Gud. Derfor er det godt at begynde med en form for afspænding. Fokus på åndedrættet kan være en hjælp. Her er en enkel vejledning:

"Sæt dig godt til rette – ret ryggen, så du kan ånde frit. Lad fødderne hvile på gulvet – forestil dig, at de slår rødder dybt ned i jorden. Slap af i skuldrene – i kæben – lad ansigtet glatte sig – du behøver ikke tænke på noget lige nu. Kom i kontakt med ånde-drættet – lav ikke om på det – bare hvil i det – drag ånde i Guds Ånde. Giv under udåndingen slip på spændinger og uro. Læg mærke til lydene omkring dig – og lad dem være."

Tankerne som både på floden

Netop når du ønsker at være stille, opdager du, hvor uroligt sindet er. En hjælp til at få ro i sindet kan være at lade tankerne glide forbi som skyer på himlen. Eller du kan lade tankerne drive af sted som både på en flod. Du er ikke i båden, men står på bredden og ser bådene drive forbi. Opmærksomhed på åndedrættet kan også være en hjælp.

Videoer og lydfiler:

Video Thumbnail

Pusterummet

Video Thumbnail

Centrerende bøn

Video Thumbnail

Jesu hjerte meditation

Video Thumbnail

At modtage Guds fred

Video Thumbnail

Den indre kilde

Video Thumbnail

Introduktion til Kristuskransen

Det Åbne Land

Lene Skovmark

Teolog og åndelig vejleder

Damhus Boulevard 110 B

2610 Rødovre

CVR 35748423