Contact us
Contact us

Med Kristuskransen på arbejde

Karin's erfaringer - 15 minutters time-out

En dag havde jeg vildt travlt på jobbet og var ved at miste overblikket. Jeg rodede rundt og kunne ikke rigtig holde fokus. Så jeg en ”time out” på et kvarters tid, satte mig et roligt sted og med kristuskransen.

I sådanne situationer starter jeg altid med at føle og tænke på situationen (Gudsperlen) altså formulere inde i mit hoved hvad det er der trykker mig.

Ved hver stilhedsperle laver jeg en lille vejrtrækningsøvelse – hvor de første tanker falder på plads og hvor der gøres klar til noget nyt.

Dernæst tænker jeg på hvordan jeg føler det, hvad er min rolle i situationen (jeg perlen).

Og så tænker jeg på interessenterne – hvilket fællesskab jeg er i i forhold til den givne situation, i dette tilfælde mine kolleger, min chef o.s.v (dåbsperlen).

Ved ørkenperlen tænker jeg på om det er fornuftigt at blive ved med at gøre det jeg plejer, kunne det være en god ide at finde en ny vej i denne her situation. (lige netop denne her dag viste der sig et regneark for mit indre blik, og jeg besluttede at give mig selv fred ved at lukke døren og så ellers få struktur på alle de bolde jeg havde i luften, det med at lukke døren var det nye- den er næsten altid åben så mine medarbejdere kan komme (og forstyrre)

Ved glædesperlen beslutter jeg at gøre noget sjovt eller rart når jeg er tilbage på mit kontor, det kunne være at give is eller spille et stykke musik eller noget lignende.

Ved kærlighedsperlerne tænker jeg først på al den kærlighed jeg får, og dernæst på al den jeg kan give igen – til og fra mine medarbejdere og kolleger og chef.

Ved hemmelighedsperlerne tænker jeg: Jeg er født i en kærlig familie, jeg er opvokset i en kærlig familie – det giver mig overskud til for at give kærlighed og nærvær videre til andre.

Ved den mørke nats perle tænker jeg på at den frustration der gjorde at jeg måtte tage en ”time out”, hvad har jeg lært af den.

Ved genopstandelsesperlen tænker jeg på hvad jeg har lært – hvad går jeg tilbage og gør nu, hvad er det jeg er blevet klogere på under runden med Kristuskransen?

Tilbage ved gudsperlen takker jeg for de nye indsigter og mærker forandringen.

Det Åbne Land

Lene Skovmark

Fortæller, teolog og selvstændig

Damhus Boulevard 110 B

2610 Rødovre

CVR 35748423