Nye indlæg

Lad dig inspirerer og måske provokere af mine indlæg om mine overvejelser om eksistens, dialog, spiritualite og teologisk refleksion.
 
 

Solopgangen i sindet

22-12-2017 22:37
Takket være vor Guds inderlige barmhjertighed vil solopgangen fra det høje besøge os for at lyse for dem, der sidder i mørke og i dødens skygge, og lede vore fødder ind på fredens vej (Lukas 1,78-79)
Solopgangen fra det høje er der et smukt billede på Jesus som lyset, der fødes ind i jordens mørke – og som kaster lys ind i sindets mørke.

Solopgangen i mit sind
For tyve år siden sad jeg i mørket og dødens skygge. Jeg var ved at blive kvalt i et net af livsløgne. Grundløgnen var, at det åndelige var det vigtigste – og at livet var underordnet og dybest set ikke kunne betale sig. Bag denne løgn lå et en angst for livet, som jeg ikke var bevidst om. Dybere endnu lå troen og viljen til at leve! Jeg var glad for livet og undrede mig over, hvorfor jeg så ikke var det.Jeg var missionær i Afrika og kom hjem på fremskyndet orlov for at få arbejdet med tingene. Det jeg troede var et åndeligt problem, var i virkeligheden en dyb psykologisk og eksistentiel krise.
 
Tilbage i Afrika fortsatte det arbejdet med at få tankerne stemt overens med sandheden, Guds sandhed om mig selv og livet. Der var behov for en dyb indre helbredelse - her var terapi ikke nok. Hver morgen i et par måneder gik ud for at meditere ved solopgang. I Afrika kan man nærmest se mørket vige og tågen opløses for solens varme og lys. I en ordløs bøn åbnede jeg mit hjerte og sind for Guds lys, for solopgang fra det Høje, Guds helende og uskabte lys i Jesus Kristus.

Gud må rense, forvandle og oplyse det formørkede sind, så vi kan kende og gøre hans vilje (Rom 12,2). Så vi klarere kan se, hvem Gud er – og hvem vi selv er! At være kristen (spirituelt menneske) handler om at komme til bevidsthed. - at komme til sig selv og komme til Gud

Fredens vej
Denne erfaring på troens vej genfinder vi i Nattens og Opstandelsens perler i Kristuskransen. I natten lader Gud vente på sig for at vi skal lære ham at kende som han i sandhed er. Gud væsen er skjult for vore tanker og sanser og i Sjælens mørke nat (Johannes af Korset) renses troen for vore begrænsede og falske forestillinger. Som at Gud skal opfylde alle mine ønsker, hindre at der sker noget ondt (i verden, i mit liv) - eller at Gud og det åndelige er vigtigere end livet (min forestilling).

Gud kaldet skaberværket ud af urdybets mørke. På samme måde ønsker Gud at kalde os ud af illusionens og løgnens mørke og led vore fødder på fredens vej. På fredens vej følger vi Guds stemme og hjertets stemme. Det er et liv i pagt med vores inderste og med Guds vilje. Da kan vi med fred i sindet stifte fred i verden.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Lene Skovmark  | Tlf.: 28361176 | lene.skovmark@mail.dk