Nye indlæg

Lad dig inspirerer og måske provokere af mine indlæg om mine overvejelser om eksistens, dialog, spiritualite og teologisk refleksion.
 
 

Åbent hus i Scientology

Skrevet af Lene Skovmark
24-07-2017 19:31
Jeg blev inviteret til åbent hus i Scientology’s ny Kirke på Nytorv. Det er en Kirke, fordi der er ansat præster, man uddanner åndelige vejledere og holder kurser, der hjælper folk til at genfinde den, de i bund og grund er. Det sker gennem auditoring, en slags åndelig vejledning, hvor man ved hjælp af programmer og indsigter hjælper folk til at blive Clear.

Clear er en tilstand, hvor man ikke længere har sit eget reaktive sind, som er den skjulte kilde til irrationel adfærd, ubegrundet frygt, oprørtheder og usikkerhed. Uden et reaktivt sind genvinder individet sin grundlæggende personlighed og selv-determinisme og er i bund og grund blevet meget, meget mere sig selv.
 
Broen til fuldkommen frihed
Under rundvisningen tog jeg et billede af ”Broen til Fuldkommen Frihed”, som er en oversigt over alle programmerne. Det er en bro hen over en kløft, der går fra det punkt, hvor man er nu, og op til et højere eksistensniveau. Jeg kender flere, der har fået god hjælp af at følge den vej, men jeg blev helt svimmel af at se på alle de programmer man skulle igennem.

For nogle år siden holdt jeg et oplæg i moderkirken i Jernbanegade, inspireret af Broen. Jeg reflekterede over Jesu løfte om, at den Sønnen får frigjort skal være virkelig fri om sandheden, der sætter fri. Det forstår jeg som sandheden om, hvem jeg er og om Kristus som forløser og genopretter af vor oprindelige natur. Som Kristus er, kan og skal jeg blive. Kritusvejen handler om at miste sit liv, sit ego, renselse af sindet og at blive den, jeg er skabt til.

På hjemmesiden hævder man, at mennesket aldrig før har haft sådan et kort. Det er jo rigtigt, eftersom det er udviklet af deres grundlægger, Ron Hubbard. Men tilstanden af indre frihed er beskrevet både i den kristne mystik som apatheia (lidenskabsløshed) - den kontemplative tilstand, hvor sjælen hviler i Gud. Og i buddhismen som detachment - en tilstand af ubundethed.
 
Jesus som broen og vejen
Personlig er jeg taknemlig over at Kristusvejen er enkel og bygger på tillid, hengivenhed og overgivelse. Men vejen er ikke nemmere, for det handler om at tage sit kors op og følge Jesus. Det er en smal vej, som kun få finder. Vi frelses af nåde, men der skal arbejdes på frelsen (Filipperbrevet 2,13). Det er et både hårdt og frisættende arbejde, som for nogen af os indebærer terapi.

Man kan sige at Jesus er broen, der forbinder Gud og mennesker. Han er og viser vejen, vi skal gå for at nå til den fuldkomne og virkelige frihed.

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

     
    Lene Skovmark  | Tlf.: 28361176 | lene.skovmark@mail.dk