Nye indlæg

Lad dig inspirerer og måske provokere af mine indlæg om mine overvejelser om eksistens, dialog, spiritualite og teologisk refleksion.
 
 

Helligånden gennemtrænger universet

Skrevet af Lene Skovmark
15-06-2017 12:00
Ofte hører man, også fra prædikestole, at pinsen er den højtid der er sværest at forstå og tale om. Som om vi forstår julens og påskens budskab!? At den almægtige og usynlige Gud i Jesus Kristus blev menneske og døde på et kors er et mysterium! Har vi mistet sansen for mysteriet?

Symboler siger mere end ord. Pinsedag i Bethlehemskirken daler der valmueblade ned over menigheden, mens vi synger ’kom Helligånd, kom brat! Gennembryd den mørke nat med Guds morgenrøde’. I prædiken blev sagt, at Ånden åbenbarer ”en flig af det, der ligger på Guds hjerte og skænker nåde til at give det videre”.

Vi kender ikke Åndens veje - den blæser som og hvorhen Gud vil. Men vi kender dens virkning. Som det udtrykkes i to bønner som bliver brugt i I Mesterens Lys. Se hele hengivelsesbønnen og discipelskabsbønnen

Af hele mit hjerte hengiver jeg mig til Helligånden,
som gennemtrænger hele universet
og over overalt har veje og midler til at påvirke sjælene,
den rene og stille virkende vind fra Gud

Jeg anerkender din Ånds virke i menneskers længsel efter dit Riges fred,
efter sande, det skønne og det gode.

Ånden påvirker sjælene overalt – og vækker trangen til at tjene skabningen og arbejde for fred og retfærdighed i verden. Ånden virker ikke i bestemte trossystemer, men i oprigtige hjerter.

Lad os bede for os selv og for verden:
’kom Helligånd, kom brat! Gennembryd den mørke nat med Guds morgenrøde’

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Lene Skovmark  | Tlf.: 28361176 | lene.skovmark@mail.dk