Nye indlæg

Lad dig inspirerer og måske provokere af mine indlæg om mine overvejelser om eksistens, dialog, spiritualite og teologisk refleksion.
 
 

Jesus som befrier

Skrevet af Lene Skovmark
02-01-2017 12:00
Nytårsaften faldt snakken på, hvordan der mon vil være i Himlen. En nævnte, at der ikke vil være sorg eller savn, så han ville ikke savne dem, der ikke ville være der. Han ville (åbenbart) være der selv, det var han sikker på. Men hvordan kan han vide, at der er nogen, der ikke er der?
Jeg fornemmer ofte en holdning af skråsikkerhed hos mennesker, der mener at have den rette tro. I modsætning til så mange andre, der ikke tror at Jesus er Guds Søn. Jeg er selv overbevist om, at Han er det, men er det afgørende, at man tror det? Jesus selv ønsker ikke at blive ophøjet og tilbedt, men inviterer til efterlevelse af hans bud. Han inviterer mennesker til at følge ham på den selvhengivende kærligheds vej.

Eberhard Harbsmeier (tidligere rektor for Teologisk Pædagogisk Center) skrev om Jesu navn i ‘ordet’ i KD, at de værste fjender af Jesus ikke er dem, der ikke tror, men “dem, der påberåber sig ham, folk, der kalder sig kristne, men ikke er det”. Og videre at ugudelighed og ateisme kan være et nødråb, et råb efter Gud og ‘måske står en ærlig ateist Gud nærmere end en selvoptaget, from hykler’.

Det er jeg enig i, bortset fra, at vi ikke kan (be)dømme, hvem der er kristne eller ej. Jeg er også enig, når han skriver, at det at mennesker vender kirken og den etablerede tro ryggen er en anledning til selvransagelse. Og at vi hellere må feje for egen dør.

Nytårsdag fejrede vi Jesu navngivning i kirken. Ved undfangelsen havde englen bebudet, at Maria skulle give barnet navnet Jesus. “For han skal frelse sit folk fra deres synder.” (Matt. 1, 21)

Navnet Jesus betyder Gud frelser eller befrier. Må Gud befri os fra at dømme hinanden inde eller ude. Befri os fra gold og tillært tro. Og sætte os fri til at tjene, elske og være lys for vore medmennesker.

GODT NYT ÅR!

PS Jeg genlæste lige en artikel om Kaj Baagø, udsendt af Det danske Missionsselskab til Kina. Han meldte sig ud af det gode selskab og engagerede sig i stedet i humanitært arbejde. For ‘Jesus står ikke på Vestens side, missionens og magtens side, men næsten usynlig står han ved det fattige og sultende menneskes side’.


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Lene Skovmark  | Tlf.: 28361176 | lene.skovmark@mail.dk