Nye indlæg

Lad dig inspirerer og måske provokere af mine indlæg om mine overvejelser om eksistens, dialog, spiritualite og teologisk refleksion.
 
 

Bag om tørklædet

Skrevet af Lene Skovmark
02-03-2017 12:00
I fredags havde jeg den store oplevelse – og fornøjelse – at være til et muslimsk bryllup. Det var et interessant kulturmøde – kvinderne og mændene var i hver deres sal – og det gav kvinderne en sjælden mulighed for at smide tørklædet og dragterne og feste og danse. Og det gjorde de!! Tænk alt det liv, de personligheder og drømme, der gemmer sig bag tørklæderne. Hver gang brudgommen kom til lokalet – for at spise med sin brud og skære bryllupskage – påklædte alle kvinderne sig skyndsomst.

Det med tørklædet fik mig til at tænke på, hvor ofte man dømmer efter det ydre – og i forhold til muslimer, netop tørklædet. Men som en af de unge kvinder sagde, så lad os mødes og tale sammen og søge at forstå hinanden. Bag den fremmedartede kultur og til tider livshæmmende leveregler er der mange gode intentioner om sameksistens og integration. Det kommer desværre ikke så ofte frem i medierne.

Brudens far, Hassan, havde inviteret mig til brylluppet, fordi jeg sidste år var i Shiamuslimsk Trossamfund og fortælle om Jesus – i præstekjole, for at børnene skulle se, hvad en kristen troede og hvordan en præst så ud. På deres hjemmeside http://www.imamalimoske.dk/ står der:

Moskéen har yderligere til formål, at skabe enighed og kærlighed samt at styrke tilknytningen mellem de abrahamitiske religioner, hvor Gud tilbedes og hvori der understreges troen på den hinsidige verden.

Hassan fortalte mig, at de arbejder på at få oprettet en imam-uddannelse på Universitetet, fordi det var vigtigt at de unge imamer kender til forholdene i Danmark. Jeg ved at også at sunnimuslimer arbejder på det samme. Så jo, der sker meget i det skjulte. Som da Hassan sidste år på vegne af deres Trossamfund inviterede mig med til at arrangere en fælles fejring af Jesu fødsel. Desværre blev det ikke til noget, da nogle af Hassan’s familie-medlemmer var blevet dræbt i Libanon, så han måtte rejse.

For øvrigt mindes muslimerne Jesu fødsel om sommeren – så der kunne vi måske arrangere noget sammen?Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Lene Skovmark  | Tlf.: 28361176 | lene.skovmark@mail.dk